Loading...

Pajak Gadai

/Pajak Gadai
Pajak Gadai 2020-04-14T14:06:52+00:00

Tentang Pajak Gadai Kita di Shah Alam, Klang dan Subang

Pajak gadai kami berjanji untuk menyediakan tawaran tunai tertinggi dan pinjaman maksimum bagi barang-barang berharga “EMAS” dan kami boleh menawarkan anda wang tunai serta-merta.

Emas anda akan disimpan dengan selamat di dalam bilik yang kukuh / selamat semasa tempoh kontrak pajak gadai anda, sehingga maksimum 6 bulan dengan pilihan untuk pembaharuan.

Selamat datang ke Pajak Gadai Semua Senang Sdn Bhd! Kami adalah kedai pajak gadai di Shah Alam & Klang Selangor. Sebagai kedai pajak gadai berlesen terkemuka di Malaysia, kami memutuskan untuk memperluaskan perniagaan kami dari luar talian ke platform dalam talian yang menawarkan lebih banyak pilihan penjejakan untuk pelanggan kami. Kami menawarkan cara selamat, cepat dan mudah 100% untuk menggadaikan barang berharga emas berharga anda. Dengan kepakaran kami, kami pastikan anda mendapatkan harga terbaik untuk barang-barang pajak anda. Kedai gadai dalam talian kami menawarkan perkhidmatan bebas dari pintu ke pintu untuk memudahkan pelanggan kami, anda boleh menggadaikan barang anda bila-bila masa.

Akhir sekali, kami menawarkan perkhidmatan sokongan seperti pinjaman yang fleksibel. Kami berharap dapat membantu para pelanggan kami untuk mengatasi masalah kewangan mereka dengan menyediakan pembiayaan jangka pendek untuk mereka. Pajak Gadai Semua Senang Sdn Bhd dibina berdasarkan premis yang menyediakan pinjaman yang selamat, berpatutan, risiko yang lebih rendah dan kadar yang tidak dapat dikalahkan untuk mewujudkan kehidupan yang lebih baik bagi masyarakat.

Pajak Gadai Semua Senang Sdn Bhd bukan sahaja bertambah baik pada masa menunggu dan perkhidmatan pelanggan, kami juga berusaha untuk meningkatkan teknologi keselamatan kami untuk melindungi semua barang berharga pelanggan kami. Kepuasan pelanggan kami adalah perhatian utama kami, mulakan gadai janji anda hari ini di Pajak Gadai Semua Senang Sdn Bhd di Shah Alam & Klang!

Perkhidmatan Pajak Gadai Emas

Kami menjadikannya mudah dan senang untuk Anda

Di Pajak Gadai Semua Senang Sdn Bhd, kami hanya menerima emas untuk perkhidmatan pajak gadai kami. Sebaik sahaja anda telah mengemukakan butiran dalam website atau Whatsapp kami, kami akan datang kepada anda dan melakukan pemeriksaan untuk perhiasan emas anda. Kami menawarkan tempoh ikrar sehingga 6 bulan untuk semua emas yang diparkir, dan kami membenarkan pelanggan kami untuk melanjutkan pembaharuan tiket pajak gadai dari kami. Objektif kami adalah untuk menyediakan kecairan sebanyak mungkin dan menawarkan kadar pembiayaan hingga 85% untuk semua pelanggan kami. Pajak Gadai Semua Senang Sdn Bhd memastikan memberi pelanggan kami kadar terbaik dan tertinggi bagi setiap barang gadai.

Pembayaran Balik Pinjaman

1.Tempoh Pinjaman

Pajak Gadai Semua Senang Sdn Bhd menawarkan tempoh ikrar sehingga 6 bulan untuk semua barang berharga emas. Setiap tiket pajak gadai berkuatkuasa pada tarikh pelanggan menerima tawaran akhir bagi barangan pajak gadai mereka.

2.Penebusan

Kami mengalu-alukan dan mengasihi pelanggan untuk mendapatkan kembali barang berharga mereka! Berdasarkan statistik saluran kami, lebih daripada 90% pelanggan kami menebus barang-barang mereka di dalam tempoh tingkap setahun.

3.Kadar Beban

Adakah anda risau berapa banyak yang kami kenakan untuk faedah pinjaman? Ini adalah kadar faedah yang sangat rendah hanya 1.5-2%, dan pelanggan hanya perlu membayar ini semasa mereka menebus barang mereka.

4.Pembaharuan

Kami membenarkan pelanggan kami melanjutkan apabila memperbaharui tiket gadai dari kami. Hanya perlu membayar amaun faedah dalam tempoh 6 bulan, dan kemudian kami akan mengeluarkan tiket baru untuk pelanggan kami.

pajak gadai di shah alam

Cara Pembayaran Pajak Gadai Emas Shah Alam Klang

Cara-Cara Pembayaran BalikĀ 

  • Tempoh maksimum untuk pembayaran balik adalah 6 bulan dari tarikh pengambilan. Namun, masa tambahan dapat diminta jika diperlukan oleh pelanggan.
  • Tiada tempoh pembayaran balik minimum (iaitu kami tidak menawarkan pinjaman yang memerlukan pembayaran balik di bawah 61 hari)
  • Kadar Peratusan Tahunan (APR) tidak melebihi 24%.
    Contohnya, pinjaman sebanyak RM 1,000.00 selama 3 bulan akan dikenakan biaya RM45 berdasarkan bunga bulanan sebanyak 1.5%. Oleh itu, jumlah yang diperlukan untuk menebus barang yang dicagarkan ialah RM1,045.
  • Maksimum tempoh pinjaman adalah 6 bulan dari tarikh pinjaman. Tetapi, tambahan masa boleh diberikan jika diperlukan.
  • Kami tidak mempunyai tempoh pinjaman minimum (iaitu kami tidak menawarkan pinjaman yang memerlukan pembayaran dalam tempoh kurang daripada 61 hari).
  • Kadar Peratusan Tahunan (APR) tidak memlebehi 24%.
  • Sebagai contoh, pinjaman sebanyak RM1,000.00 selama 3 bulan berdasarkan faedah 1.5% akan dikenakan faedah sebanyak RM45. Jadi, kos untuk menebus barangan pajakan adalah RM1,045.00 sahaja.
Chat Sini

Gadai Emas

Pemajak gadai dikendaki membawa emas gadaian tersebut untuk mendapatkan pinjaman. Pemegang pajak gadai haruslah mencacatkan butir-butir transaksi pemajakgadaian dalam buku dena mengelurkan surat pajak gadai.
Contohnya ingin meminjam RM150.00 dengan mengadai seutas cincin emas dengan kadar faedah 2% sebulan dalam tempoh 6 bulan. Jumlah yang dipinjam RM150.00 + faedah 2% (2x6bulan = RM18) = RM168.00

Tentang Kita

Kita Jaga Hak Anda

Pemajak seharusnya meminta pemegang pajak untuk merekodkan barangan yang digadai contohnya sebentuk cincin, seutas rantai dan yang paling penting menimbang berat dan mengukur panjang rantai emas tersebut dan meminta butir-butir tersebut dituliskan diatas resit sebelum memberikan barangan tersebut.

Pakar Sedang Tunggu

Dapatkan Emas Anda Dinilaikan

Kedai pajak gadai biasanya terima dengan logam tulen, seperti emas dan perak. Kita biasa menolak barangan bersalut emas, serta perhiasan pakaian. Ambil perhiasan anda dengan penilai atau perhiasan untuk penilaian percuma untuk mengetahui apa barang kemas anda mengandungi dan apa yang bernilai.

Nilaikan Emas Anda

Akta Pajak Gadai 1972

Orang ramai berkenan barangan gadaian yang telah dilelong dan punggutan wang lebihan juga tidak diberikan notis seperti yang diperuntukan oleh Akta Pajak Gadai 1972. Anda boleh buat aduan terhadap pihak pajak gadai berkenaan.

Jika berlaku rompakan, kebakaran atau malapetaka ke atas kedai pajak gadai sehingga menyebabkan barang gadaian hilang atau rosak, pemegang pajak gadai hanya perlu membayar jumlah cagaran yang ditambah 25% lagi kepada pemajak gadai sebagai pampasan.

Pakar Pajak Sini
Open chat
Powered by